Een tafel wordt vaak intensief gebruikt. Natuurlijk tijdens de maaltijden, vaak dus zeker 3 keer op een dag. Maar ook op andere momenten wordt een tafel veel gebruikt. Wanneer je visite krijgt voor een kopje koffie, vrienden die komen borrelen of een knutselmiddagje met de kinderen, een tafel wordt altijd gebruikt. Het is dan ook verstandig om je tafel van goede bescherming te voorzien. Gelukkig zijn er meerdere manieren om je tafel te beschermen.

1. Bescherm je tafel met een tafelzeil

Als het gaat om tafelbescherming staat met stipt op nummer één; tafelzeil. Een pvc tafelzeil is een plastic zeil wat géén vocht doorlaat. Een glas drinken dat omvalt is dus geen enkel probleem. Het drinken zal de tafel niet raken omdat het tafelzeil op de tafel ligt. En het tafelzeil zelf maak je eenvoudig en snel weer schoon met een vochtig doekje. Naast dat het goed is om je tafel te beschermen wanneer er gemorst wordt met eten of drinken, biedt het tafelzeil ook bescherming tegen kleine stootjes. Wanneer er geknutseld wordt aan tafel hoef je minder bang te zijn voor krassen of deuken in de tafel. Wordt er intensief aan tafel geknutseld en ook met scherpe voorwerpen zoals scharen en prikpennen, dan is een zogenaamde tafelbeschermer de beste oplossing als bescherming. Dit is een extra dik tafelzeil, van zo’n 2 mm, waardoor je er ook met een schaar of scherp voorwerp niet gauw doorheen gaat. Zowel gewoon tafelzeil als een extra dik tafelzeil kun je bij www.hiptafelzeil.nl bestellen in de gewenste maat.

2. Gebruik placemats

Een placemat dient als bescherming voor de tafel. Het is perfect als bescherming onder je bord tijdens de maaltijden. Wordt er naast het bord geknoeid dan komt het niet direct op de tafel terecht maar zorgt de placemat voor bescherming. Het nadeel van een placemat is dat het alleen plaatselijke bescherming biedt. De inhoud van een glas drinken dat omvalt zal ook op de tafel terecht komen.

3. Zorg ervoor dat het tafelblad zelf goed behandeld is.

Heb je een houten tafelblad dan zijn er diverse middelen om het materiaal van een goede beschermlaag te voorzien. Er zijn speciale beschermingslakken verkrijgbaar voor houten tafels van bijvoorbeeld eiken materiaal. Wanneer je tafel behandeld is met een goede lak dan heb je minder snel kans op blijvende vlekken, toch is het bij hardnekkige kleurstoffen bijna niet te voorkomen dat het in het materiaal trekt. Dit is daarom wel de minst beschermende tip.

Tafelzeil is de beste bescherming

Zoals je leest, is tafelzeil de beste bescherming voor je tafel. Tegenwoordig is het in steeds meer mooie printjes verkrijgbaar. Van vrolijke bloemenprints tot hippe marmerlook of een gave betonprint. Ben je meer van de neutrale prints? Ook linnen tafelzeil in beige of taupe is verkrijgbaar, voor een rustige maar ook chique look.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *