Waar de een op zoek is naar een donkere zwarte keuken, gaat de ander liever voor een lichte keuken. Bij een lichte keuken wordt vaak gedacht dat er maar weinig keuze is in verschillende kleuren. Maar dat klopt niet! Er is een breed assortiment lichte kleuren waaruit je kunt kiezen voor jouw keuken. Ben je benieuwd welke kleuren dit zijn? Lees dan snel verder!

Kies voor tijdloos wit

De meest bekende optie is natuurlijk wit. Het voordeel van de witte kleur is dat je deze met allerlei verschillende kleuren en materialen kunt combineren. Daardoor kun je met deze kleur alle kanten op. De tijdloze stijl is wel het meest populair bij deze kleur. Je kunt een tijdloze keuken creëren door te kiezen voor witte hoogglans fronten en een lichtgrijs werkblad. Maar je kunt er ook andere stijlen mee samenstellen, denk bijvoorbeeld aan een luxe keuken. Deze kun je bijvoorbeeld samenstellen met witte fronten, een marmerlook werkblad en goudkleurige accenten. Genoeg mogelijkheden dus! 

Creëer een warme beige keuken

Een kleur die op het moment erg populair is, is beige! De beige kleur heeft een warme en stijlvolle uitstraling. We zien de kleur voornamelijk terugkomen bij open keukens. Dat komt doordat de kleur eenvoudig te combineren is met andere kleuren en materialen. Bovendien is de beige kleur momenteel ook erg populair in de rest van het interieur. Beige heeft van zichzelf een vrij minimalistische uitstraling, waardoor je deze keukenstijl er dan ook mee kunt creëren. Maar je kunt met beige ook kiezen voor een modern geheel. Kies dan voor beige fronten, een licht werkblad en mat zwarte accenten! En zo zijn er nog meer keukenstijlen mogelijk.

Ga voor de veelzijdigheid van grijs

Ben je op zoek naar een veelzijdige kleur? Dan is een lichtgrijze keuken misschien wel een goede optie voor jou. Bij grijs wordt vaak gedacht aan een donkere tint die al snel kil kan ogen, maar de kleur biedt veel meer dan dat! Er zijn namelijk ook verschillende lichtgrijze tinten. Zo heb je tinten met een wat koelere en wat warmere ondertoon. Zo kun je met een lichtgrijze kleur gewoon een warme en sfeervolle ruimte samenstellen!

Lichte pasteltinten

Vind je de bovenstaande kleuren wat saai en wil je graag wat kleur toevoegen aan de ruimte? Kies dan voor een lichte pasteltint. Denk daarbij bijvoorbeeld aan lichtblauw, jade groen of pastelroze. Deze tinten zijn allemaal licht, waardoor je er dus gewoon een lichte keuken mee kunt samenstellen. Je zou misschien denken dat deze kleuren erg opvallend en overheersend zijn, maar door een combinatie te maken met rustige materialen en neutrale kleuren zorg je ervoor dat de ruimte niet te druk wordt!

Laat je adviseren

Kun je niet goed een keuze maken uit bovenstaande kleuren? Of weet je niet goed welke kleur bij jouw keuken zou passen? Breng dan een bezoek aan een keukenwinkel. Daar werken vaak deskundige adviseurs die veel verstand hebben van kleuren en stijlen. Zij kunnen je dus helpen bij het uitzoeken van de juiste keuken kleur en het vinden van de juiste materialen. Zo kun jij jouw droomkeuken samenstellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *